HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Saksı Çiçek Paketleme Nasıl Yapılır?

16-11-2023 15:23
Saksı Çiçek Paketleme Nasıl Yapılır?

Saksı çiçek paketleme nasıl yapılır? Saksı çiçekleri nasıl paketlenir? Saksı çiçek paketleme sırasında nelere dikkat edilmeli?

Siz de çiçek satışına yeni başlayan biriyseniz ve müşterilerinize ürün kargolarken nasıl paketleyeceğinizi bilmiyorsanız, bu soruların cevabını öğrenmek istiyorsunuzdur.

Sevdiğiniz birine hediye hazırlamaya çalışıyor, organizasyon davetlileriniz için çiçek paketlemeye ihtiyaç duyuyor veya yeni bir eve taşınacağınız için, saksı çiçeklerinizi zarar görmeden ne şekilde paketlenebileceğini bilmek istiyor da olabilirsiniz. Ayrıca özel tasarım ürünlerimizden olan dekoratif saksı modelleri ve fiber saksı ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Öyleyse, tüm detaylarıyla saksı çiçek paketleme nasıl yapılmalı? Sorusunun yanıtını almak için yazımıza buyurun!

Profesyonel Saksı Çiçek Paketleme Nasıl Yapılır? Saksı Çiçek Buketi Nasıl Paketlenir?

Çiçekleri başarılı bir biçimde taşımak ve bunu yaparken iyi bir şekilde korumakiçin doğru paketlememiz gerekir. Saksı çiçek paketleme için gereken malzemeler ise şunlardır:

1.       Kutu (Çiçeğin şekline ve boyutuna uygun, dayanıklı ve geniş olmalı.),

2.       Makas,

3.       Hediye paketi,

4.       Bant (Yapışkanı kaliteli bir bant tercih edilmeli ki çiçekleri güzelce sarıp pakete sabitleyebilelim.),

5.       Ambalaj veya gazete kâğıdı ya da köpük (Üzerlerine yerleştireceğimiz kâğıdın çizilmeye dirençli ve hafif dokulu olması gerek.).

6.       Bunun yanı sıra isteğe göre farklı paketleme veya ambalaj süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz. Örneğin; onların bozulmasını engellemek ve daha uzun müddet taze kalmasını sağlamak için, hava almayan şeffaf plastik keselerden yararlanabilirsiniz.

Adım Adım Saksı Çiçekleri Nasıl Paketlenir?

Malzemeleri saydıktan sonra sıra geldi, saksı çiçekleri nasıl paketlenir? Anlatmaya:

1.       Önce çiçekleri kurumuş, solmuş veya kopmak üzere olan yaprak, diken gibi parçalardan temizleyin.

2.       Alt kısmında bulunan fazla sapları da kesin.

3.       Ambalaj malzemenizi düz bir zemine yayın. Daha sonra kâğıdı açıp, çiçeği bunun ortasına nazikçe yerleştirin. Bu aşamada çiçeğe zarar gelmemesi için hassas davranın, baskı uygulamayın.

4.       Ardından da kâğıdın her iki yanını kaldırıp çiçeği sarın, üstüne bant yapıştırarak sabitleyin.

5.       Sonrasında paketi kurdeleler, şeritler veya farklı ekstralarla süsleyebilirsiniz.

6.       Bu arada gerekiyorsa, paketin içerisine ıslatma süngeri de ilâve edebilirsiniz. Çiçekleri bununla nemli tutmak, tazeliklerini muhafaza etmenize ve paket içinde kaldıkları süre boyunca köklerinin nem kaybetmesini önlemeye imkân verir.

7.       Çiçekleri doğru paketlemek kadar, bunları düzgün şekilde taşımak da çok önemlidir. Bu etapta ağır ve büyük çiçekleri alta, daha küçük olanları ise üste yerleştirebilirsiniz. Böylece çiçekler birbirini sıkıştırmaz ve paket içerisinde ezilmez.

8.       Öte yandan paketlerin birbirine çarpmasına engel olmak için aralarına destek koymayı unutmayın.

Saksı Çiçek Paketleme Nasıl Yapılır

Taşınırken Saksı Çiçekleri Nasıl Paketlenmeli?

Nakliyat sırasında saksı bitkileri zarar görsün istemiyorsanız, şu hususlara özen göstermelisiniz:

1.       Çiçeklerinizi saksı altlığından ayırıp bir poşete koyun.

2.       Ardından poşeti; çiçek köküne zarar vermeyecek şekilde, çiçeğin toprak ile buluştuğu noktadan bağlayın. Bu esnada plastik kelepçelerden de faydalanabilirsiniz. Böylece taşınırken yerinden oynaması durumunda eğer toprak dağılır veya saksı kırılırsa çiçeğe bir şey olmaz. Çünkü kelepçe onu, toprakla saksı arasında tutar.

3.       Saksıyı poşete koyduktan sonra, -çiçeğinizin boyutundan bir miktar daha uzun- iki çıtayı saksının yan taraflarına sıkı sıkı bantlayın. Bu sayede çıtalarla kafes yapıp, bitkinizin kök kısmını saksıyla beraber alt tabana sabitleyin. Bu destekler, kutunun sarsılması veya ters çevrilmesi hâlinde çiçeğinizin yerinden çıkmasını engelleyerek, yerleştirdiğiniz gibi kalmasını mümkün kılar.

4.        Saksı çiçek paketleme işleminin bu adımlarını başarıyla uyguladıktan sonra uygun büyüklükte bir kutuya yerleştirin. Kutunun yanlarındaki boşlukları da ambalaj kâğıtlarıyla doldurmayı ihmâl etmeyin. Sonra kutuyu aşağı-yukarı doğru hafifçe sarsarak, çiçeğinizin kutuda sabit durup durmadığını kkontrol edin.

5.       Çiçeğinizin saksısı seramikten yapılmışsa, kırılmaması için battaniye veya patpat ile sarın.

6.       Uzun süre koli içinde havasız kalan çiçekler solabilir. O nedenle çiçeklerin hava almasına olanak tanımanız gerekir. Bu nedenle kolinin yan taraflarına kesikler atarak, birkaç tane ufak havalandırma delikleri açmalısınız. Streç film ile sarılan veya koliye yerleştirilen tüm iç mekân bitkileri, taşınırken bu havalandırma deliklerine ihtiyaç duyar. Şâyet delik açılmazsa bu, onlar için sera etkisi oluşturur ve terlemeye yol açar. Sonucunda da bitki çürür.

7.       Onları kendi aracınızla taşımayacak, bir nakliye firmasına emanet edecekseniz; kolilerin üzerine büyük harflerle ‘içinde bitki var’ diye not düşün. Böylelikle ekiplerin daha fazla özen göstermesini sağlayabilirsiniz.

8.       Saksı çiçeklerinizi yeni ofisinize veya evinize taşıdıktan sonra hemen kutudan çıkarın ve derhal su takviyesi yaparak, çabuk toparlanmalarına yardımcı olun. Nasıl ki sizin yeni düzeninize adapte olmanız biraz vakit alacak, onların da alışması zaman gerektirir, bunu unutmayın ve bakımını aksatmadan yapmaya devam edin.

Saksı çiçek paketleme nasıl yapılır? En kolay ve hızlı şekilde saksı çiçekleri nasıl paketlenir? Taşınırken saksı çiçeklerini nasıl paketlemek gerekir? Artık çok iyi biliyorsunuz. Öyleyse çiçeklerinizi özene bezene paketleyip sevdiklerinize veya müşterilerinize göndermeye, yahut da onları yeni ev veya ofisinize güvenle taşımaya hazırsınız!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.