HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kışın Saksıda Ne Yetişir?

18-11-2023 16:20
Kışın Saksıda Ne Yetişir?
Kışın saksıda ne yetişir? Kışın saksıda ne yetiştirilir? Kışın yetişen saksı çiçekleri neler? Kış mevsiminde hangi çiçekler yetiştirilir?

Odka Dekor olarak dekoratif saksı modelleri ve fiber saksı ürünlerini özel tasarım ve modern ölcülerde üretiyoruz. Kışın yetiştirmek istediğiniz bitkiler için saksı modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Yılın son mevsimine sayılı günler kala pek çok kişinin gündeminde yer edinmeye başlayan bu sorular, kendini kış boyu doğanın güzelliklerinden mahrum etmek istemeyenleri yakından ilgilendiriyor. Siz de; ‘soğuk havadan bana ne! Evime bahar havası getirmeye kararlıyım.’ Diyorsanız, kış mevsiminde kalbinizi ısıtacak, rahatlıkla yetiştirebileceğiniz çiçeklerin listesini ve onların bakımıyla ilgili önemli tüyoları bu içerikte bulabilirsiniz.

Kışın Saksıda Ne Yetişir? Kışın Saksıya Ne Ekilir?

Havaların soğumasıyla birlikte tabiat, güzel yüzünü saklamaya başlıyor. Fakat bu, ilkbahar gelene kadar doğanın renklerinden ve bitkilerin pozitif enerjisinden uzak olacağımız anlamına gelmiyor.

Soğuğa dayanıklı, kış mevsiminin olumsuz şartlarına mukavemet gösteren bitkilere evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde yer açabilir; böylece tüm kışı, bahara özlem duymakla geçirmekten kurtulabilirsiniz.

Öyleyse şimdiden yaz tadında bir kış diliyor ve sizi, kışın saksıda yetişen bitkiler listesi ile baş başa bırakıyoruz:

Kışın Saksıda Hangi Sebzeler Yetişir?

Nane, sarımsak ve arpacık soğan, kışın saksıda yetişen sebzeler arasında yer alıyor. Maydanoz, biberiye, dereotu, lahana, havuç, marul, ıspanak, tere ve roka da bunlardan birkaçını oluşturuyor. Ayrıca kışın saksıya; reyhan, brokoli, turp, kekik ve şeker bezelyesi ekmeniz de mümkün.

Soğuğa aldırmadan büyüme ve gelişimini sürdürebilen bu sebzeler, kış aylarında dekoratif saksı çeşitleriyle beraber evinizi şenlendirmeye aday!

·         Hemen Öğrenin: Saksı Çiçek Paketleme Nasıl Yapılır?

Kışın saksıda ne yetişir

Kışın Saksıda Hangi Çiçekler Yetişir?

Yapraklı saksı çiçek çeşitleri kışın evde rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Örneğin; evinizin herhangi bir odasında, balkonunuzda veya kış bahçenizde boy gösterebilecek, düşük sıcaklıklara dirençli bu kışlık saksı çiçekleri listesinde şunlar var:

1.       Açelya,

2.       Afrika menekşesi / hercai menekşe,

3.       Atatürk çiçeği,

4.       Gelin duvağı,

5.       Şimşir,

6.       Çuha çiçeği (Fare Kulağı),

7.       Çin gülü,

8.       Kedi Nanesi,

9.       Sıklamen,

10.   Mavi Ladin,

11.   Mine çiçeği,

12.   Krizantem Çiçeği (Kasımpatı),

13.   Ateş Feneri (Heuchera),

14.   Kardelen,

15.   Küpe çiçeği,

16.   Muz Zambağı,

17.   Çoban Püskülü,

18.   Kamelya,

19.   İnci çiçeği,

20.   Frezya,

21.   Ekinezya,

22.   Yılbaşı Çiçeği (Helleborus – Noel Gülü),

23.   Kış Sümbülü,

24.   On Bir Ay Çiçeği,

25.   Orkide,

26.   Yasemin,

27.   Şebboy,

28.   Nergis,

29.   Barış Çiçeği (Yelken Çiçeği),

30.   Sardunya,

31.   Ortanca,

32.   Kalanşo.

Siz de; kış mevsimi saksıda ne yetişir? Diye düşünüyorsanız bunlardan birini tercih ederek, evinizde renkli ve canlı bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Kışın Saksıda Bitki Yetiştirirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güzelliğiyle bizi mest eden, bununla birlikte tıpkı bir bebek gibi yoğun ilgi bekleyen bitkiler, özellikle kış mevsiminde daha büyük hassasiyete ihtiyaç duyuyor. Kışın saksıya ne ekilir? Sorusunun cevabında sıraladığımız alternatiflerden birini seçecek olanların şunlara dikkat etmesi gerekiyor:

1.       Bitkinizin sulama, toprak, ışık, saksı değişim gibi ihtiyaçlarını iyi öğrenip bunlara göre hareket edin. Toprak seçiminizi, organik maddelerce zengin olanlardan yana yapın.

2.       Kış bitkileri doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmediği için, onları direkt güneş gören bir yere yerleştirmeyin.

3.       Balkonunuz yağmur ve şiddetli rüzgar gibi hava koşullarına maruz kalıyorsa, saksınızı balkonda değil ev içerisinde veya cam kenarında koymayı tercih edin. Kış bitkilerinizi don, kar, aşırı soğuk ve benzeri olumsuz şartlardan koruyun.

4.       Bitkinizi konumlandırdığınız ortamın sıcaklık değerini doğru ayarlamaya ve korumaya önem verin.

5.       Roka, nane, tere ve maydanoz gibi yeşillikleri uzun saksılara ekmeye özen gösterin. Lahanayı da yine geniş ve büyük bir saksıda yetiştirin. Böylece daha fazla ürün alabilirsiniz. Aynı zamanda ; bunları köklerinden çekme hatasına düşmeyin, çıkan dalları koparın. Bu sayede kökünden ürün vermeye devam etmesini sağlamış olacaksınız.

6.       Bitkileriniz havadar bir alanda bulunsun ki tohumların filizlenmesi, çiçeklerin daha sağlıklı gelişmesi mümkün olsun.

7.       Ispanak yetiştirirken yapraklarını toplamayı ihmâl etmeyin ki daha uzun bir müddet verimli ürün alabilesiniz.

8.       Her bitkinin ekim zamanı farklıdır. Örneğin; Nergis çiçeğini, Kasım aynı sonuna kadar ekmiş olmak gerekir. Reyhanlar ise Ocak-Şubat aylarında ekilir. Kışın saksıda çiçek veya bitki yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorsanız, bu kritik detayı atlamayın.

Kışın saksıda ne yetişir? Kışın yetiştirilebilecek saksı bitkileri ve çiçekleri neler? Kışın saksıya ne ekilir?

Öğrendiğinize göre, şimdi bunlar arasında seçim yaparak dekorasyonunuza doğal bir şıklık katmak, yaşam alanlarınızı göz kamaştıran güzelliklerle süslemekte geç kalmayın! İlkbahar tazeliği evinizden dört mevsim eksik olmasın!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.