HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Fiber Saksı İmalatı

20-11-2023 22:25
Fiber Saksı İmalatı

Fiber saksı imalatı nasıl yapılır? Fiber saksı imalatı hangi malzemeden yapılır? Fiber saksı nasıl üretilir? Özel tasarım fiber saksı üretimi yapılabilir mi? Neden fiber saksı? Fiber saksı imalatçıları saksı tasarımlarını kendileri mi belirliyor?

Fiber saksı imalatı cam elyafı, polyester reçine ve diğer takviye malzemelerin birleştirilmesiyle yapılmaktadır. İç ve dış mekânlarını güzelleştirmek için saksı kullanmaya karar veren ancak fiber (polyester) saksı kavramıyla yeni tanışmış olanların merak ettiği bu sorular, en dayanıklı saksı modellerinden biriyle ilgili önemli detaylara ışık tutuyor. Fiber saksı imalatçıları arasında olan Odka Dekor olarak kendi belirlediği özel tasarım saksılarn üretimini yapmaktadır. Üretim saksılar toptan ve perakende olarak online olarak satışı yapılmaktadır.

Onlarca dekoratif saksı modeliyle tercih sebebi olan Odka Dekor ise, rengârenk ürün koleksiyonunda fiber saksı çeşitlerine de büyük bir yer ayırıyor.

Siz de; yaşam alanlarınızın dekorasyonuna güç katacak, bitki ve çiçeklerinizin sağlıkla büyümesi için kusursuz bir ortam oluşturacak fiber saksılar hakkında her şeyi bilmek istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Fiber Saksı Nedir?

Yapımında reçine ve cam elyaf (fiberglass) kullanılan saksılara ‘fiber saksı’ denir. Ayrıca bunlar; CTP, kompozit veya polyester saksı olarak da bilinir. Eşsiz dekoratif görselliğiyle herkesten tam not almayı başaran ve yüksek dayanıklılığıyla beğeni kazanan bu ürünler, canlı çiçek ve bitkileri en güzel şekilde sergilemeye imkân tanır.

Bulunduğu ortamda şıklığıyla görkemli bir manzara oluşturan fiber saksılar, sağlam ve mukavemetli yapısıyla en kullanışlı saksı modellerinin başını çeker.

Siz de; mükemmel işlevselliği estetik tasarımlar ve ince detaylarla bir araya getiren Odka Dekor’u tercih ederek, fiber saksıların gücünü dekorasyonunuza yansıtabilir, tarzınızı yaşam ve çalışma alanlarınızla bütünleştirip doyumsuz bir görsel şölene imza atabilirsiniz.

·         Hemen Öğrenin: Kışın Saksıda Ne Yetişir?

Fiber Saksı İmalatı Nasıl Yapılır? – Fiber Saksı Nasıl Üretilir?

Özel üretim saksıda büyük hassasiyet ve ince işçilik gerektiren fiber saksı imalatı şöyle yapılır:

1.       Önce polyester hammaddesi birtakım kimyasallar ile etkileşime sokulur.

2.       Üzerine -saksının hangi büyüklükte olması isteniyorsa, ona göre- birkaç katman Cam takviyeli elyaf uygulanır. Böylelikle cam elyaf lifleri ve polyester karıştırılıp tek bir hammaddeye dönüştürülmüş olur.

3.       Bu işlem, kalıp üstünden el yatırma yöntemiyle çalışılarak devam ettirilir ve böylece kalıptan kopya alınıp çoğaltılır.

4.       Boyama işleminde ise her renk akrilik boya tercih edilebilir.

5.       Tercihe göre su hazneli veya tekerlekli olarak üretilir. İç ve dış mekân kullanımına göre farklı özelliklerde tasarlanır.

6.       Gerekiyorsa yerinde fiber saksı imalatı yapılabilir. Özellikle mağaza, restoran, AVM, otel gibi işletmeler yerinde üretim seçeneğine daha fazla rağbet gösterir.

7.       Ayrıca kalıplar; dikdörtgen, yuvarlak, kare, silindir gibi farklı şekillerde dizayn edilebilir.

Profesyonel dekorasyon uzmanlarıyla çalışan ve gücünü hem modern ve yenilikçi teknolojilerinden, hem de koşulsuz müşteri memnuniyetinin sağladığı mutluluktan alan Odka Dekor, en iyi fiber saksı imalatçıları içerisindeki yerini daima korur.

Özel üretim saksı, bu doğrultuda fiber saksı imalatını bir sanat olarak kabul eden ekibimiz, bu sanatı tüm incelikleriyle mükemmel bir biçimde icra etmek için çaba gösterir.

Kalitede sınır tanımayan ve çıtayı her geçen gün daha da yükseltme hedefiyle ilerlemeye devam eden Odka Dekor, her ürettiği saksının benzersiz ve ‘güzel değil, en güzel’ olmasını amaçlar.

Üst düzey kalitesine sonuna kadar güvenmekle beraber tüm ürünlerini çeşitli dayanıklılık testlerinden geçirmeyi de ihmâl etmeyen firmamız, her adımında büyük özen ve titizliğin hâkim olduğu fiber saksı imalat sürecini hassasiyetle yönetir.

Siz de; yaşam alanlarınızın konforuna, çalışma alanlarınızın prestijine lâyık fiber saksı modellerine Odka Dekor farkıyla sahip olabilir, estetiği fonksiyonellikle buluşturarak hayatınıza yenilik katabilirsiniz.

Usta ellerden çıkan bu dekorasyon şâheserlerini bitki ve çiçeklerle süsleyerek mekânlarınızın odak noktasında konumlandırıp; sevdikleriniz, misafirleriniz ve çalışanlarınız için daha nezih, göz alıcı ve ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.

Özel Tasarım Fiber Saksı Üretimi Yapılabilir mi?

Evet; istenilen her türlü renk, ölçü (en-boy-yükseklik) dâhilinde özel fiber saksı imalatı yapılabilir.

Örneğin; işletmenizin açık veya kapalı alanlarında konumlandıracağınız fiber saksıları, üzerinde firmanızın adı veya logosu yazacak şekilde tasarlayabiliriz.

Yahut saksıya sevdiğiniz birinin adını veya isimlerin baş harfini yazdırabilir, dilediğiniz geometrik şekillerin veya desenlerin işlenmesini de talep edebilirsiniz.

Arzunuza göre şekil verilebilecek bu ürün geniş, dar, uzun, kısa, alçak veya yüksek saksı olarak, yahut parlak-yarı parlak veya mat gibi seçeneklerle üretilebilir.

Fiber saksı imalatçıları sınırsız ölçü ve tasarım seçeneğiyle zengin bir çeşitlilik sunduğu için; ürün grubunda beklentilerinize tam uygunluk sağlayan bir modeli bulamadıysanız, hiç sorun değildir.

Proje detayları (saksının kullanılacağı mekâna ait özellikler, ortamın büyüklüğü ve genişliği, dış faktörlere ne kadar maruz kaldığı vb.) netleştirildikten sonra hayalinizdeki tasarım, ayrıntılı teknik çizimlerle somutlaştırılacak ve bu çizim vasıtasıyla modellenerek gerçeğe dönüştürülecektir. RAL Renk Karterlasından dilediğiniz rengi seçmeniz mümkün olup, dekorasyon zevkinizi tamamlayacak en güzel renk tonunu fiber saksılarınıza kolaylıkla uygulatabilirsiniz.

·         İlginizi Çekebilir: Saksı Çiçek Paketleme Nasıl Yapılır?

Fiber Saksı Özellikleri Nelerdir?

Tercihinizi fiber saksılardan yana kullanmanız için çok sebebiniz var! Onlardan birkaçını ise şöyle sıralamak mümkün:

1.       Paslanmaz.

2.       Küflenmez.

3.       Çürümez.

4.       Boyası atmaz.

5.       Toprak ve su sızdırmaz.

6.       Deforme olmaz, aşınmaz.

7.       Elektrik geçirmez.

8.       Solmaz.

9.       Çevre dostudur.

10.   Uzun ömürlüdür. Mekanik dayanımı yüksek seviyededir.

11.   Boyutlarına oranla çok hafiftir.

12.   Nem, rutubet, sıcak ve soğuktan, kimyasal aşınmalardan kolay kolay etkilenmez. Çatı ve kış bahçesi, teras, park, kapı ve pencere önü gibi yerlerde, açık alanlarda gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

13.   Bakımı ve temizliği kolaydır.

14.   Formunu ve şeklini kaybetmez, eğilip bükülmez, ilk günkü görünümünü uzun yıllar muhafaza eder.

15.   Çatlamaz, kırılmaz, kabarmaz, pullanıp dökülmez.

16.   UV ışınlarına karşı dirençlidir.

17.   Kurşunsuz ve dekoratiftir.

Siz de; modern saksılar arasında ön plana çıkan fiber saksı çeşitlerini inceleyerek eviniz, ofisiniz veya işletmeniz için en doğru modeli Odka Dekor’da kolayca bulabilirsiniz.

Ayrıca özel tasarım fiber saksı imalatı yaptırmak istiyorsanız Odka Dekor ayrıcalığını tercih edebilir, bu göz alıcı dekorasyon öğesini tamamen isteklerinize göre şekillendirebilirsiniz. Türkiye’nin sayılı ve en prestijli fiber saksı imalatçıları arasında başı çeken Odka Dekor ile yaşam ve çalışma alanlarınızda arzu ettiğiniz muazzam estetiği kolayca yakalayabilir; büyüleyici güzelliği ve pozitif enerjisiyle size eşlik edecek bitki ve çiçeklerinizi dayanıklı saksılara yerleştirerek, onlar için en doğrusunu yapmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Özel üretim saksı fiyatları toptan ve parakende satış için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.